Smalfilm

Smalfilmscanner med HD-linse og supersterkt LED-lys.

Digitalisering av smalfilm

Vi digitaliserer 8 mm og 16 mm smalfilm til kun kr 13,- per minutt med både optisk og magnetisk lydspor. Filmene kan lastes opp i Dropbox, Google Disk, GET sky eller kopieres inn på minnepinne, harddisk eller DVD/BLU-RAY.

Smalfilmen blir digitalisert med en spesialtilpasset filmscanner av typen Retro Universal, med en HD-linse som tar bilde av hvert enkelt bilde i smalfilmen. Smalfilmen blir kraftig lyst opp med en ultrasterk LED-pære som ikke avgir varme.

Alltid et full HD resultat

Den digitale smalfilmen som nå består av enkeltbilder blir deretter satt sammen til en sammenhengende film. Oppløsningen blir 1920×1080 pixler, full HD.

Fordelen med min teknikk er at jeg får med hele bildet på smalfilmen fordi HD-linsen kan justeres alle veier, kvaliteten blir bedre og bildet blir skarpere og mer lyssterkt enn på mange av de enklere overføringssystemene som f.eks. filming av lerret med kamera, bruk av fremviser eller real time overføring.

Er dine bilder flekkete?

Jeg utfører også rens av smalfilm mot et tillegg på kr 4,- per minutt. Dette anbefales dersom smalfilmen inneholder mye flekker, skitt eller støv som følge av bl.a. oppbevaring i varierende temperatur og miljø. Jeg benytter et rensemiddel for film av typen RC2001 fra produsenten KAMI i Tyskland.

Dersom man ønsker etterbehandling av smalfilm for å forbedre bildekvaliteten ytterligere benytter jeg et plug-in filter som heter NeatVideo mot et tillegg på kr 4,- per minutt. Dette er et meget effektivt filter som først måler og analyserer nivået av korn og støy i filmen og deretter fjerner dette uten tap av verdifulle detaljer og informasjon. Les mer på www.neatvideo.com