Smalfilm

Vi tilbyr profesjonell digitalisering av smalfilm.
La oss hjelpe deg med å bevare de gode, gamle minnene.

Filmservice skanner både 8 og 16 mm smalfilm med og uten lyd. Våre profesjonelle skannere gir en klar og fin, lyssterk film med naturlige farger. Smalfilmene overføres som datafiler, vanligvis mp4, til skylagring, minnepinne eller harddisk. Vi kan selvfølgelig også levere råfiler eller produsere Blu-Ray/DVD-plater. Vår kompetanse innen filformater og konvertering er høy så kom gjerne med egne ønsker.

Hvordan gjør vi det?

Smalfilmen blir digitalisert med en profesjonell filmskanner utstyrt med en HD-linse som tar bilde av hvert enkelt bilde i smalfilmen. Den blir kraftig lyst opp med en ultrasterk LED-pære som ikke avgir varme.

Den digitaliserte smalfilmen består nå av enkeltbilder som blir satt sammen til en sammenhengende film. Oppløsningen blir 1920×1080 pixler, full HD.

Fordelen med vår teknikk er at hele bildet i smalfilmen kommer med fordi HD-linsen kan justeres alle veier. Kvaliteten blir bedre og bildet blir skarpere og mer lyssterkt enn på mange andre overføringssystemer som f.eks. fremviser med filming av lerret.

Slitasje, støv og etterbehandling

Vi utfører rens av smalfilm mot et tillegg på kr 4,- per minutt med film. Dette anbefales dersom smalfilmen inneholder mye flekker, skitt eller støv som følge av bl.a. oppbevaring i varierende temperatur og miljø. Vi benytter kun godkjente rensemidler beregnet for film.

Filmservice tilbyr etterbehandling med avanserte verktøy for å forbedre bildekvaliteten på smalfilmen ytterligere. Blant annet utfører vi digital fjerning av støv, riper og støy, forbedring av farge, lys og kontrast. Etterbehandlingen koster kr 4,- per minutt med film.

Bestill digitalisering av smalfilm

Har du mange filmruller eller lurer du på hvor mange minutter du har? Be om et pristilbud.